Bemanning


Bemanning

waddenschipper.com-voor-wadlooptochten-wadlopen-rondvaart-Boschwad-waddenzee

Jacob vd Wal

Schipper


Ik ben geboren in 1962, en vaar al vanaf mijn 18e jaar als schipper op de Waddenzee. Ik ben begonnen op een zelfzuigend beunschip, waarmee zand van de zeebodem werd gezogen, om dit vervolgens naar Oostrum (bij Dokkum) te varen. In 2007 werd dit, mede vanwege de slechte economie in die tijd, gestopt. Daarna ben ik ook op andere schepen gaan varen, voornamelijk in de passagiersvaarten. Eind 2016 kreeg ik de kans om samen met mijn vrouw Anny samen aan de slag te gaan op de Boschwad. Daarmee was “de Waddenschipper” als bedrijf geboren.


Ik vind een dag pas geslaagd als ik merk dat de gasten hebben genoten. En daar doe ik reuze mijn best voor. Als er iets bijzonders te zien of te vermelden is onderweg dan zal ik dit zeker de gasten niet nalaten te vertellen. De stuurhut is daarom ook geen verboden terrein voor de gasten, maar iedereen is altijd welkom om even te kijken of voor een praatje. Soms vragen mensen me wel eens waarom ik geen kapiteinsstrepen op een strak uniform heb. Mijn antwoord is dan steevast; iemand die geen strepen heeft, die kan er ook niet op gaan staan. Het woord schipper staat veel dichter bij mijn persoonlijkheid. En de naam “Waddenschipper” verwoordt daarom precies wie ik ben en wat ik doe.

Menno vd Wal

Matroos


Van jongs af aan ben ik al met mijn ouders te varen en is het wad mijn 'thuis'. En dan bedoel ik niet varen op een kruiser of zeilschip, maar op vrachtschepen, vanwege het werk. Ook heb ik heel wat af gebikt en geschilderd.

Zelf heb ik  een praam en ook dan zoek ik graag de Waddenzee op. De ouwe wal (weststrand van schiermonnikoog) en Engelsmanplaat zijn mijn favoriete plekken.

Mijn vader is  de schipper van de Boschwad en mijn broer gaat nu ook mee (Lees hieronder zijn verhaal). Helaas kan mijn mem niet meer mee, maar het is heel leuk dat hij nu haar taak gaat invullen. Het is erg leuk om met de familie dit te doen.

Elke dag is weer even leuk, want het wad blijft je verrassen.

Kees vd Wal

Matroos en catering


Vanaf mijn 16de ben ik al werkzaam in de horeca en deze ervaring  ga

ik nu op de boot tot zijn recht laten komen. Mijn passie voor eten en drinken kun je dan ook terug proeven in onze keuken.

In het dagelijks leven ben ik veel bij mijn vriendin en bij mijn vrienden. Verder mag ik graag buiten zijn met mooi weer en gamen met minder mooi weer.

Kinderen aan boord vermaak ik graag met magie en woordgrapjes, dus maakt u een tocht, vraag er dan gerust naar.



Anny vd Wal-vd Ploeg

Matroos/stuurman, catering en administratie/website

 

De vrouw van Jacob.  Menno en Kees zijn onze zonen. Alleen onze dochter Ingrid is niet werkzaam bij Waddenschipper, zij is de jongste en druk met studeren.

Jacob en ik varen al zeker 33 jaar samen en eind 2016 zijn we  samen de passagiersdienst ingegaan, maar dit heeft u al bij hem kunnen lezen.

Heerlijk werk, samen als gezin op ons favoriete stuk Nederland: de Waddenzee.

Het Wad, elke dag weer anders.

Vanaf 2018 heeft Kees de catering op zich genomen en zal ik hoofdzakelijk nog alleen bij zijn afwezigheid  aan boord zijn, dit vanwege gezondheidsproblemen.  Achter de schermen ben ik nog graag betrokken bij alles wat met de waddenschipper en zijn tochten te maken heeft, bijvoorbeeld in de vorm van administratie en deze website.

Waddenschipper

Jacob


Voor al uw tochten, in groepsverband of individuele aanmelding, op het wad rondom of naar Schiermonnikoog.

Contact

Jacob vd Wal

Email: info@waddenschipper.com

Telefoonnummer: 06-22996576

Ligplek schip: Haven Lauwersoog

aan de steiger bij Parkeerplaats 4

(waar u gratis kunt parkeren)

Copyright @ All Rights Reserved