Kids Ahoy
waddenschipper.com-voor-wadlooptochten-wadlopen-rondvaart-Boschwad-waddenzee

dieren op het wad


Allerhande dieren leven op het wad. Als je van boord gaat dan kunnen de gidsen je helpen op ze te vinden, want sommige dieren zie je zo en voor anderen moet je echt op zoek gaan.


DE KRAB


O jee, die ziet er best wel eng uit met die grote scharen. Maar weet je? Ze zijn zelf ook best bang en om zich te verdedigen gaan ze dan met hun scharen zwaaien. Alleen kijken dus.

KWAL


Help....een kwal!

Die kunnen behoorlijk steken, maar niet allemaal hoor. En je hebt heeeel veeel verschillende soorten.

VISSEN


Als je op het wad loopt kom je ze niet tegen hoor, want die vissen blijven natuurlijk in het water. Vraag de gids maar eens welke vissen hier in de Waddenzee zwemmen.

ZEEHOND


Er zijn best wel veel zeehonden op het Wad, dikke kans dat je er eentje ziet. We willen ze niet verstoren, wij komen namelijk bij hun op visite, want het is hun thuis. Ssst, stil zijn dus.

PIEREN


Wil je pieren zien dan zul je moeten graven. Ze leven dus in de grond. Want je wel ziet? Eh...dat is een beetje vies, maar dat is de pierenpoep. 

Bah!

DOLFIJN


Nee, helaas een dolfijn hebben we niet op het Wad, maar het is er wel dol fijn.

Weet je wat je wel kunt zien als je heel veel geluk hebt? Een bruinvis, dat is een soort walvis.

Ahoy Leuke Linkjes

De tochten van de waddenschipper die geschikt zijn voor kinderen vanaf 4 jaar:

           

Roode Hoofd gekke naam he? Zou het zo'n zware tocht zijn dat je er een rood hoofd van krijgt? Nee hoor, deze tocht is voor 4 jaar en ouder. En er liggen heel veel mooie schelpen.


De Weststrandtocht Gaan we dan gewoon op Schiermonnikoog een starndwandeling maken? Nou, niet helemaal, na een mooi vaartochtje zet de waddenschipper je op de plaat af en je loopt nu zelf naar Schiermonnikoog. Wauw, wat een avontuur.


Engelsmanplaat je zou bijna denken dat hier een man uit Engeland op woont.

Er staat wel een huisje en

dat heet dan weer

Kalkman. Snap jij

het allemaal nog?


Kids Ahoy tochten

De tochten van de waddenschipper die geschikt zijn voor kinderen vanaf 10 jaar:


                

Rif  Als je van boord gaat lijkt het net of je naar   Ameland loopt, maar dan sla je weer linksaf naar Engelsmanplaat. O jee, dan moet je wel  door een geultje heen.               Hoe diep zou dat gaan?


Simonzand Je loopt vanaf de wal naar een geul vlakbij Simonzand, de Waddenschipper zet je over de geul en je kunt een vwandeling op de plaat maken.Je weet niet wat je ziet, want hier zijn heel veel zeehondenDe tochten van de waddenschipper

die geschikt zijn vanaf 12 jaar:


Brakzand We zetten je midden op zee uit de boot en dan loop je  in 3 uur naar Schiermonnikoog. Zie je nog een oud scheepswrak? Of het kan zijn dat er tijd is om nog even in de Sprutel te zwemmen (als het lekker weer is tenminste). Dit is een hele sportieve en avontuurlijke tocht.

De Waddenschipper zegt graag: tot ziens!

Waddenschipper

Jacob


Voor al uw tochten, in groepsverband of individuele aanmelding, op het wad rondom of naar Schiermonnikoog.


Contact


Jacob vd Wal

Email: info@waddenschipper.com

Telefoonnummer: 06-22996576

Bank/IBAN NL58RABO0143970097

Copyright @ All Rights Reserved