Nachttocht Brakzand
waddenschipper.com-voor-wadlooptochten-wadlopen-rondvaart-Boschwad-waddenzee

De waddenschipper vaart jullie naar de plaat Brakzand. Dit is een klein stukje varen. We wachten nog even tot het water ver genoeg gezakt is. Dan gaan we van boord, voor een onvergetelijk avontuur: Wadlopen bij nacht!

Rondom zie je overal lichtjes. Wat is nu het vaste land en waar ligt dan Schiermonnikoog? In de verte ontdek je een vuurtoren. Dat moet dan Schiermonnikoog zijn! Even tellen: maar twee lichtbundels! Het is dus niet Schier, maar Borkum! In het oostelijke waddengebied geldt de volgende vuistregel: Het aantal lichtbundels van een vuurtoren staat gelijk aan het aantal lettergrepen van betreffend eiland. We moeten dus op zoek naar een signaal met vier lichtbundels! ...Schier-Mon-Nik-Oog... Gevonden! Maar helaas, we kunnen er niet recht op aflopen. Dat zou niet goedkomen.

Maar er liggen diepe geulen op de loer. Daarom lopen we eerst een flink stuk naar het oosten en zoeken het wantij van Schiermonnikoog op. Hier zijn de geulen niet zo diep en kun je er gemakkelijk doorheen. Bovendien lopen we dan een unieke zonsopkomst tegemoet.

Na een uurtje over een redelijke zandbodem te hebben gelopen, volgt de eerste geul. Het Brakzandstergat. Niet lang daarna volgt de tweede: De Sprutel. Het zou goed mogelijk kunnen zijn, dat we eerst nog een oud scheepswrak op gaan zoeken om van daaruit verder van de zonsopkomst te gaan genieten.

Na de Sprutel door te zijn gegaan, koersen we op de veerdam van Schiermonnikoog af. Hier ligt ons schip al te wachten. Na het afspoelen en omkleden kunnen we aan boord. Het ontbijt staat al klaar en de geur van verse koffie komt ons al tegemoet. Moe maar voldaan van een bijzondere wadlooptocht en een heerlijk ontbijt, varen we weer terug naar de haven van Lauwersoog.

Aflasten/annuleren:

Bij extreem slecht weer kan de Waddenschipper besluiten om niet uit te varen (veel onweer / windkracht 8 of meer).

We proberen dan, in overleg met de deelnemers, of we een andere tocht of andere datum kunnen vinden. Voor alle duidelijkheid, de tocht zal niet worden afgelast vanwege regen of lage temperaturen.


Wees op tijd bij de boot want vanwege het programma kan niet worden gewacht op laatkomers!

Datums 2020

Za 04-07  01:45 uur

Za 19-07   01:30 uur

Tijdsduur

Wadlopen: ca 3uur

Varen + lopen ca 8 uur

Reis is inclusief

Vaartocht naar Brakzand,

Koffie/ thee en ontbijt

Vaartocht terug naar Lauwersoog

Wat heeft u aan:

  • kleding die vies mag worden
  • Het liefst boven- en onderkleding dat weinig water opneemt en snel weer droogt. Geen katoen. Sportkleding is uitstekend.
  • Goed passende (sport)schoenen met sokken of surfschoenen
  • korte broek
  • jas of jack
  • evt. muts, hoedje of pet


Schoenen huren

Heeft u zelf geen wadloopschoenen? Bij de Waddenschipper kunt u ook schoenen huren. Deze dient u vooraf te bestellen en te betalen. Druk voor meer info en het bestelformulier op onderstaande button.

Waddenschipper

Jacob


Voor al uw tochten, in groepsverband of individuele aanmelding, op het wad rondom of naar Schiermonnikoog.


Contact


Jacob vd Wal

Email: info@waddenschipper.com

Telefoonnummer: 06-22996576

Bank/IBAN NL58RABO0143970097

Copyright @ All Rights Reserved