Combi wadlopen en varen naar Schiermonnikoog

Combi wadlopen Engelsmanplaat

en varen naar Schiermonnikoog

vanaf 10 jaar

Dit is een middelzware tocht,

met veel afwisseling en een dagvullend programma in kleine groepen

Daar wacht de waddenschipper ons weer op. Hij vaart ons vervolgens in ongeveer een uur weer terug naar Lauwersoog.

Tijdens de wandeling op het wad en tijdens de terugtocht op de boot is de kans groot dat wij grote groepen zeehonden tegenkomen

We verzamelen al vroeg in de ochtend op de parkeerplaats P4 in Lauwersoog. Met een paar auto’s rijden we in ongeveer 20 minuten naar Wierum.

Daar gaan wij het wad op en neemt wadlopenmetprivegids.nl ons mee naar Engelsmanplaat. In het begin lopen we een stukje door het slik, we waden door een vaargeul waar nog water in staat en daarna komen we op een gemakkelijk te belopen ondergrond. 

Voor de liefhebbers liggen er ook oesters op het wad. De gids maakt ze ter plaatse open. Verser kan het niet. U kunt letterlijk en figuurlijk het wad proeven op deze tocht.

Op Engelsmanplaat staat ook het beroemde vogelwachtershuisje. Het komt vaak voor dat de vogelwachters ons toestaan om de toren te beklimmen om van het uitzicht te genieten.

Daarna gaan wij aan boord van één van de schepen van Waddenschipper.com en varen wij langs de zeehondenbanken naar het strand van Schiermonnikoog.

Via het strand en een stukje van het wad komen wij dan al lopend aan in het dorp Schiermonnikoog.

In de maanden juli en augustus lopen wij door de kwelder die dan helemaal in bloei staat met zeekraal, lamsoor en zeealsem.

In het dorp heb je een paar uur de tijd om een terras te bezoeken en winkeltjes te bekijken in het authentieke dorp. Daarna gaan wij met de taxi (bij de prijs inbegrepen) naar de haven.

Conditie


Alle deelnemers verklaren vooraf, bij inschrijving en door mee te doen dat zij beschikken over voldoende conditie om de tocht te volbrengen. De gids en/of wadlopenmetprivegids.nl aanvaardt geen aansprakelijkheid voor geleden schade of medische problemen, opgelopen vóór, tijdens of na het wadlopen. Meedoen geschiedt geheel op eigen risico.

Aflasten / annuleren

Wanneer er door extreem slecht weer grote ricico's voorde deelnemers bestaan (veel onweer / windkracht 8 of meer) kan er besloten worden om de tocht niet door te laten gaan. 

Voor alle duidelijkheid, de tocht zal niet worden afgelast vanwege regen of lage temperaturen.Wees op tijd,

want vanwege het getij kan niet worden gewacht op laatkomers!

Datums 2021

     

Vr  16-07    6.30 uur 

Za 31-07     7.00 uur

Za 14-08     6.15 uur

Zo 15-08    7.00 uur

Zo 26-09    5.30 uur

Zo 10-10     5.00 uur


Tijdsduur

Varen + lopen + eilandbezoek: ca 9.5uur

Inclusief:


  • Lopen o.l.v. wadlopenmetprivegids.nl
  • Vaartocht met de Waddenschipper.com naar Schiermonnikoog
  • Taxivervoer naar de boot.
  • Teruggreis naar Lauwersoog met  de Waddenschipper

Waar begint de reis?

Visserijhaven te Lauwersoog

*tom-tom: haven 32 / 9976 VN

*parkeerplaats 4 is vlak bij de boot (gratis parkeren)

Kaartje van visserijhaven kunt u vinden bij 'Contact'

Meenemen

  • regenjas en warme trui (bij slecht weer)zonnebrandcreme, zonnebril (bij zonnig weer)
  • Goed passende hoge (sport)schoenen  of surfschoenen(Kom niet met lage schoenen, want die raak je kwijt in het slik. En kom ook niet met oude versleten schoenen, want de kans is groot dat de zolen daarvan loslaten onder invloed van het zeewater)
  • hoge sokken (In ieder geval dienen je sokken ruim boven je schoenen uit te komen. Dit voorkomt dat er zand en schelpengruis in je schoenen komt en dat vergroot de kans op blaren)
  • korte broek
  • Houd er, voor wat betreft jouw kleding, rekening mee dat je extra kleding, een plastic zak en een handdoek meeneemt. En dat je de oude kleding die vies mag worden, alvast aan hebt.
  • Voldoende eten en drinken

Schoenen huren

Heeft u zelf geen wadloopschoenen? Bij de Waddenschipper kunt u ook schoenen huren. Deze dient u vooraf te bestellen en te betalen. Druk voor meer info en het bestelformulier op onderstaande button.