Combi Wadlopen en varen naar Lauwersoog

Combi wadlopen Engelsmanplaat

en varen naar Lauwersoog     vanaf 10 jaar

Dit is een middelzware tocht,

Een unieke mogelijkheid om in één middag het wad in al zijn facetten te leren kennen

We verzamelen op P4 te Lauwersoog. Met een deel van de auto’s rijden we dan in 20 minuten naar Wierum. Daar gaan wij het wad op. In ongeveer 2 tot 2,5 uur neemt wadlopenmetprivegids.nl ons dan mee over het Wad naar Engelsmanplaat.

Uiteindelijk zullen wij aankomen bij het bekende en beroemde vogelwachtershuisje De Kalkman. Met een beetje geluk krijgen wij toestemming om het huisje te beklimmen om te kunnen genieten van het uitzicht.

Onderweg zal er eea over dit unieke natuurgebied worden vertelt, en de gids zal u ook zeker de gelegenheid geven om letterlijk van het Wad te proeven. Bijvoorbeeld door oesters voor u open te maken (als u daar zin in heeft)

Een unieke mogelijkheid om in één middag het wad in al zijn facetten te leren kennen.

Geen massatoerisme, maar genieten van de rust en stilte van Werelderfgoed Waddenzee.

Vervolgens worden wij door één van de schepen van Waddenschipper.com opgehaald en varen wij langs de zeehondenbanken, waar Waddenschipper het schip een poosje zal laten drijven, weer terug naar Lauwersoog.

Conditie


Alle deelnemers verklaren vooraf, bij inschrijving en door mee te doen dat zij beschikken over voldoende conditie om de tocht te volbrengen. De gids en/of wadlopenmetprivegids.nl aanvaardt geen aansprakelijkheid voor geleden schade of medische problemen, opgelopen vóór, tijdens of na het wadlopen. Meedoen geschiedt geheel op eigen risico.

Aflasten / annuleren

Wanneer er door extreem slecht weer grote ricico's voorde deelnemers bestaan (veel onweer / windkracht 8 of meer) kan er besloten worden om de tocht niet door te laten gaan. 

Voor alle duidelijkheid, de tocht zal niet worden afgelast vanwege regen of lage temperaturen.


Wees op tijd,

want vanwege het getij kan niet worden gewacht op laatkomers!

Datums 2021

Za 07-08   14.00 uur     

Zo  17-10     12.15 uur

Tijdsduur

Rijden + wadlopen + varen: ca 4.5-5 uur

Inclusief:

  • Lopen o.l.v. wadlopenmetprivegids.nl
  • Teruggreis naar Lauwersoog met  de Waddenschipper

Waar begint de reis?

Visserijhaven te Lauwersoog

*tom-tom: haven 32 / 9976 VN

*parkeerplaats 4 is vlak bij de boot (gratis parkeren)

Kaartje van visserijhaven kunt u vinden bij 'Contact'

Meenemen

  • regenjas en warme trui (bij slecht weer)zonnebrandcreme, zonnebril (bij zonnig weer)
  • Goed passende hoge (sport)schoenen  of surfschoenen(Kom niet met lage schoenen, want die raak je kwijt in het slik. En kom ook niet met oude versleten schoenen, want de kans is groot dat de zolen daarvan loslaten onder invloed van het zeewater)
  • hoge sokken (In ieder geval dienen je sokken ruim boven je schoenen uit te komen. Dit voorkomt dat er zand en schelpengruis in je schoenen komt en dat vergroot de kans op blaren)
  • korte broek
  • Houd er, voor wat betreft jouw kleding, rekening mee dat je extra kleding, een plastic zak en een handdoek meeneemt. En dat je de oude kleding die vies mag worden, alvast aan hebt.
  • Voldoende eten en drinken

Schoenen huren

Heeft u zelf geen wadloopschoenen? Bij de Waddenschipper kunt u ook schoenen huren. Deze dient u vooraf te bestellen en te betalen. Druk voor meer info en het bestelformulier op onderstaande button.