Engelsmanplaat en zeehonden kijken

Engelsman plaat

Wadlopen, varen en zeehonden kijken

Bij deze tocht neemt de waddenschipper U vanuit de haven van Lauwersoog mee naar naar de zandplaat Engelsmanplaat. Het kan echter best zijn dat we onderweg ook nog een paar wadlopers elders afzetten.

Bij Engelmanplaat maakt Waddenschipper een plaatlanding (neus tegen het zand), en gaat men via een ladder en een kort stukje lopen door het water van boord.

Onder leiding van de wadloopgidsen wordt er een mooie wandeling gemaakt over de zandplaat. De tocht zal vooral naar de westkant van deze zandplaat gaan, waar soms ook heel veel zeehonden te zien zijn.


Iedereen kent waarschijnlijk wel het baken en het beroemde vogelwachtershuisje van de foto's van Engelsmanplaat, u heeft nu de gelegenheid hier een bijzondere selfie te kunnen maken.

Als iedereen weer aan boord is varen we via de zeehondenbanken (waar Waddenschipper het schip een poosje zal laten drijven) weer terug naar Lauwersoog.

aflasten/annuleren

Wanneer er door extreem slecht weer grote ricico's voor de pagasiers bestaan (veel onweer / windkracht 8 of meer) kan de Waddenschipper besluiten om de bestemming te wijzigen. Wanneer dit ook niet mogelijk is kunnen we u een andere datum aan bieden

Voor alle duidelijkheid, de tocht zal niet worden afgelast vanwege regen of lage temperaturen.Wees op tijd bij de boot want vanwege het programma kan niet worden gewacht op laatkomers!

Datums 2021

Zo 01-08    9.30 uur

Zo 08-08  15.00 uur

Do 19-08   12.30 uur

Zo 05-09  13.00 uur

Zo 19-09   13.00 uur


Tijdsduur

Totale duur ca 5uur

waarvan 2 uur wadlopen

Waar moet  u zijn?

Restaurette Schierzicht 

Haven 8, 

9976 VN Lauwersoog

Kaartje van visserijhaven kunt u vinden bij 'Contact'

Eten en drinken

Aan boord kan koffie, thee, frisdrank, alcohol tegen contante betaling worden gekocht en ook e.v.t. kleine versnaperingen; koek, mars/twix etc. soep en warme worst (al dan niet op een broodje)

Meenemen:

  • regenjas en warme trui (bij slecht weer)
  • zonnebrandcreme (bij zonnig weer)
  • Goed passende (sport)schoenen met sokken of surfschoenen. U kunt ook schoenen huren (kijk item hieronder)
  • korte broek
  • reserve kleding kan tijdens de wandeling aan boord blijven liggen

Schoenen huren

Heeft u zelf geen wadloopschoenen? Bij de Waddenschipper kunt u ook schoenen huren. Deze dient u vooraf te bestellen en te betalen. Druk voor meer info en het bestelformulier op onderstaande button.