Engelsmanplaat en zeehonden kijken
waddenschipper.com-voor-wadlooptochten-wadlopen-rondvaart-Boschwad-waddenzee

Engelsman plaat

en zeehonden kijken

een tocht voor het hele gezin (vanaf 4 jaar)

Nadat u zich in heeft geschreven vertrekt de waddenschipper met het schip naar de zandplaat Engelsmanplaat. Het kan zijn dat er onderweg eerst nog een paar wadlopers afgezet worden die naar een andere bestemming lopen. Daarna vervolgt het schip haar weg naar de Engelsmanplaat.

Op de Engelmanplaat gaat men via een ladder en een kort stukje lopen door het water van boord.

Onder leiding van de wadloopgidsen wordt er een wandeling gemaakt over de zandplaat. De tocht voert in westelijke richting. Dit deel van de Engelsmanplaat heeft een wat avontuurlijkere ondergrond. Je loopt naar en over een grote oesterbank, die vol ligt met japanse oesters. Als je goed kijkt, ontdek je ook kokkels en mosselen.

De geulen die je tegenkomt zijn niet zo diep  en je loopt nagenoeg slikvrij. Aan het eind van de wandeling komen we bij een mini lagune. Schepnetje meenemen !! Want als je geluk hebt, kun je hier zaken als garnalen, krabbetjes en zelfs kleine zeesterren opvissen.

Iedereen kent wel het baken en het vogelwachtershuisje van de foto's van Engelsmanplaat, u heeft nu de gelegenheid hier redelijk in de buurt te komen (let op: als u echt bij het huisje wilt gaan kijken moet u de Rif-tocht boeken, want die leidt echt naar het huisje zelf).

Na terugkeer bij het schip gaan we weer aan boord. We varen dan nog even naar de Kuipersplaat waar meestal heel wat zeehonden liggen te zonnen. Als we stil zijn, verstoren we ze niet en blijven ze liggen. We kunnen heel dichtbij komen. Na de zeehonden te hebben gefotografeerd varen we weer terug naar Lauwersoog.

aflasten/annuleren

Wanneer er door extreem slecht weer grote ricico's voor de pagasiers bestaan (veel onweer / windkracht 8 of meer) kan de Waddenschipper besluiten om de bestemming te wijzigen. Wanneer dit ook niet mogelijk is kunnen we u een andere datum aan bieden

Voor alle duidelijkheid, de tocht zal niet worden afgelast vanwege regen of lage temperaturen.Wees op tijd bij de boot want vanwege het programma kan niet worden gewacht op laatkomers!

Datums 202

Zo 19-07   13:30 uur

Wo 12-08  07:30 uur

Vr 28-08   09:45 uur

Za 12-09   08:30 uur

Zo 27-09   10:45 uur

Za 17-10     15:00 uur

Tijdsduur

Wadlopen: ca 1.5 uur

Lopen en varen: ca 5uur

Waar moet  u zijn?

Visserijhaven te Lauwersoog

*tom-tom: haven 46 / 9976 VN

*parkeerplaats 4 is vlak bij de boot (gratis parkeren)

Kaartje van visserijhaven kunt u vinden bij 'Contact'

Eten en drinken

Aan boord kan koffie, thee, frisdrank, alcohol tegen contante betaling worden gekocht en ook e.v.t. kleine versnaperingen; koek, mars/twix etc. soep en warme worst (al dan niet op een broodje)

Meenemen:

  • regenjas en warme trui (bij slecht weer)
  • zonnebrandcreme (bij zonnig weer)
  • Goed passende (sport)schoenen met sokken of surfschoenen
  • korte broek
  • evt. schepnetje
  • reserve kleding kan tijdens de wandeling aan boord blijven liggen

Schoenen huren

Heeft u zelf geen wadloopschoenen? Bij de Waddenschipper kunt u ook schoenen huren. Deze dient u vooraf te bestellen en te betalen. Druk voor meer info en het bestelformulier op onderstaande button.

Waddenschipper

Jacob


Voor al uw tochten, in groepsverband of individuele aanmelding, op het wad rondom of naar Schiermonnikoog.


Contact


Jacob vd Wal

Email: info@waddenschipper.com

Telefoonnummer: 06-22996576

Bank/IBAN NL58RABO0143970097

Copyright @ All Rights Reserved