Hoek van de Bant Zeehonden

Hoek van de Bant

Zeehonden kijken en varen op het Lauwersmeer en de waddenzee

Een tocht voor het hele gezin (vanaf 4 jaar)Het vertrekpunt van deze veelzijdige tocht

is bij de oude veerdam van Oostmahorn.

Daar ligt het schip de ms Vriendschap 

van Waddenschipper.com op u te wachten.

We varen eerst naar Lauwersoog waar we een zeesluis-schutting gaan meemaken om daarna verder te varen over de Waddenzee. Vanaf het schip heb je een prachtig uitzicht over het water.

Na een half uurtje komen we bij de zeehondenbanken waar Waddenschipper het schip rustig een poosje zal laten drijven zodat u deze dieren goed kunt bekijken. Daarna varen we weer verder en wordt er een “zandplaatlanding” gemaakt in de “Bantshoek” waar u via een trap van boord gaat en een gids/begeleider u vervolgens meeneemt voor een boeiende zwerftocht op de zeebodem van Werelderfgoed Waddenzee.

Hier heeft u gelegenheid om te ontdekken dat de Waddenzeebodem veel en veel meer is dan zand en slik alleen. Na ca 1,25 uur komt u weer terug bij het schip waar de Waddenschipper u de gelegenheid biedt om uw voeten weer een beetje schoon te spoelen, en vervolgens gaan we over het zoete water van het Lauwersmeer terug naar Oostmahorn.


Bij deze tocht heeft u wadloopschoenen en een korte broek nodig en wordt u ongeveer tot uw knieen nat, neemt u daarom voor ná het wadlopen schone schoenen en sokken, alsmede een handdoek mee.


Wadloopschoenen kunt u ook huren bij Waddenschipper en zullen dan aan boord voor u klaar staan. Wanneer het weer wat frisser is, kijk dan vooral ook even bij onze kledingadviezen.

foto  Aernout Bouwman-Sie

Aflasten  / annuleren

Wanneer er door extreem slecht weer grote ricico's voor de pagasiers bestaan (veel onweer / windkracht 8 of meer) kan de Waddenschipper besluiten om de bestemming te wijzigen. Wanneer dit ook niet mogelijk is kunnen we u een andere datum aan bieden

Voor alle duidelijkheid, de tocht zal niet worden afgelast vanwege regen of lage temperaturen.Wees op tijd bij de boot want vanwege het getij kan niet worden gewacht op laatkomers!

Datums 2021

do 01-07   08.15 uur

ma 05-07   11.45 uur

do 15-07  07.30 uur

do 22-07  13.00 uur

di 03-08   10.15 uur

do 05-08  12.30 uur

Di 10-08    15.30 uur

di 17-08    09.15 uur

do 19-08  12.30 uur

di 24-08   15.30 uur

di 31-08  08.45 uur

vr 03-09    12.30 uur

ma 06-09  15.00 uur

vr 10-09    17.15 uur

vr 17-09    14.15 uur

Tijdsduur


Varen + lopen ca 4 uur

Waar moet u zijn

Skanserwei Oostmahorn.

Parkeren bij Landal Esonstad

Kaartje van Oostmahorn kunt u vinden bij 'Contact'

Eten en drinken

Aan boord kan koffie, thee, frisdrank, alcohol tegen contante betaling worden gekocht en ook e.v.t. kleine versnaperingen; koek, snoep, soep en (broodje) warme worst.

Meenemen

  • regenjas en warme trui (bij slecht weer)
  • zonnebrandcreme (bij zonnig weer)
  • Goed passende (sport)schoenen met sokken of surfschoenen
  • korte broek
  • extra (onder)broek en handdoekje (deze kunnen tijdens wandeling aan boord blijven liggen)

Schoenen huren

Heeft u zelf geen wadloopschoenen? Bij de Waddenschipper kunt u ook schoenen huren. Deze dient u vooraf te bestellen en te betalen. Druk voor meer info en het bestelformulier op onderstaande button.