Lauwersmeergebied
waddenschipper.com-voor-wadlooptochten-wadlopen-rondvaart-Boschwad-waddenzee

in combinatie met een boswandeling 

een vaartocht over

het Lauwersmeer   

Nationaal Park Lauwersmeer is een van de mooiste natuurgebieden van Nederland. Het is ontstaan als arm van de Waddenzee, maar in 1969 daarvan afgescheiden door de nieuw aangelegde afsluitdijk. Tegenwoordig is het een prachtig uitgestrekt en waterrijk gebied met een enorme flora en fauna. De zeearend is een van de vaste broedvogels in deze wereld, en heel soms zie je zo’n “vliegende deur”in de lucht voorbij komen.

et Lauwersmeer is onder water nog steeds zoals het ooit als Waddenzee ook was, een grote verscheidenheid aan diepe geulen en grote ondiepe watermassa’s boven de oude zandplaten. Daarmee is het een eldorado voor veel vissoorten, die hier over het algemeen net even groter van postuur zijn dan in de rest van Nederland. Sportvissers mogen hier dan ook graag even proberen hun persoonlijke records te verbreken.

Ook zijn er direct na de drooglegging bossen aangelegd die zich in al die jaren hebben ontwikkeld tot echte mooie bossen, en het is heerlijk om daar langs te varen en ook even doorheen te wandelen.
Waddenschipper wil u graag mee laten genieten van deze prachtige natuur, en biedt daarom een aantal leuke rondvaarten aan, meestal gecombineerd met een korte natuurwandeling. Als u slecht ter been bent kunnen we of de wandeling inkorten voor u, of u kunt ook er voor kiezen om aan boord te blijven en samen met de Waddenschipper mee te varen naar het punt waar de wandelaars weer zullen worden opgepikt.

Datums

woe 24-06-2020 14.30 uur

woe 24-06-2020 19.00 uur

za    27-06-2020 14.30 uur en 19.00 uur

za    04-07-2020 14.30 uur

woe 08-07-2020 14.30 uur en 19.00 uur

woe 15-07-2020  19.00 uur

vr     17-07-2020  19.00 uur

Voor wie

Deze tocht is geschikt voor elke leeftijd.

Vertrekpunt

Landal Esonstad te Oostmahorn (klik op de buton hierboven voor meer info)

Tijdsduur

3 á 3.5 uur

Ms de ZeeRob

De tochten zijn voor kleine groepen te boeken, want op de ms Zeerob mogen maximaal 12 personen mee. Waddenschipper heeft daarnaast besloten dat wanneer er voor minimaal 8 personen betaald wordt de tocht ook met minder personen toch kan doorgaan. (is uw groep groter dan 12 personen, neem dan even contact op met ons want dan kunnen we daarvoor wel weer iets regelen)

Het achterdek/kuip

De zeerob beschikt over een ruim achterdek met overdekt zonneterras. Het is een kuip, waardoor u het idee hebt vlak op de waterlijn te zitten. Helemaal één met de natuur.


De salon

In de salon is een klein keukentje en ruimte om rond een tafel te zitten.

Div. kleine consumpties zijn aan boord te verkrijgen, maar ivm corona zijn er wel enige aanpassingen.


Wandeling

afhankelijk van de route gaat er of een bemanningslid van Waddenschipper met u mee wandelen, of u krijgt een goede routebeschrijving mee als u ergens van de boot af gaat.


Lauwersmeergebied

Waddenschipper

Jacob


Voor al uw tochten, in groepsverband of individuele aanmelding, op het wad rondom of naar Schiermonnikoog.


Contact


Jacob vd Wal

Email: info@waddenschipper.com

Telefoonnummer: 06-22996576

Bank/IBAN NL58RABO0143970097

Copyright @ All Rights Reserved