Rif en zeehonden kijken

vogel broedgebied

Het Rif 

voor 10 jaar en ouder

waddenschipper.com-voor-wadlooptochten-wadlopen-rondvaart-Boschwad-waddenzee

Na Uw aanmelding en inschrijving, vertrekt de waddenschipper naar het meest noordelijkste puntje van de Engelsmanplaat. Het Rif genaamd.

Op deze Noordpunt van de Engelmanplaat gaat men via een ladder en een kort stukje lopen door het water van boord. Onder leiding van de wadloopgidsen wordt er een wandeling gemaakt over de het Noordzeestrand van duinenrij Het Rif. Daar broeden de vogels, waaronder een paar zeldzame soorten. Het Rif is een plek iets ten noorden van de Waddenzee dat vanwege de vele broedende vogels, niet het gehele jaar toegankelijk is. Om die reden, wordt deze tocht wat later in het seizoen gelopen. De tocht voert om het broedgebied heen. We lopen in de richting van het Hon, het meest oostelijke puntje van Ameland. Daarna buigt de tocht af naar het zuiden. We krijgen inmiddels andere bodem onder de voeten en passeren een niet al te diepe geul. Deze geul wordt gezien als grens tussen het Noordzeegedeelte het Rif en het wadgedeelte, de Engelsmanplaat. Onze koers is nu gericht op de Kalkman, het vogelwachters onderkomen. De volgewachters bivakkeren het hele seizoen op deze plek en houden op afstand de zeldzame en broedende vogels van het Rif in de gaten. Soms mogen we naar boven toe, het huisje op, voor een uitzicht over het broedgebied en de aangrenzende waddeneilanden. Inmiddels is hde waddenschipper ook naar deze plek toe gevaren om jullie daar weer op te pikken.

Aflassten / annuleren

Wanneer er door extreem slecht weer grote ricico's voor de pagasiers bestaan (veel onweer / windkracht 8 of meer) kan de Waddenschipper besluiten om de bestemming te wijzigen. Wanneer dit ook niet mogelijk is kunnen we u een andere datum aan bieden

Voor alle duidelijkheid, de tocht zal niet worden afgelast vanwege regen of lage temperaturen.Wees op tijd bij de boot want vanwege het programma kan niet worden gewacht op laatkomers!

Datums 2020

Zo 19-07   13:30 uur

Vr 31-07    11:30 uur

Wo 12-08  07:30 uur

Vr 28-08   09:45 uur

a 12-09      08:30 uur

Za 12-09    08:30 uur

Zo 27-09   10:45 uur

Za 17-10    15:00 uur

Tijdsduur

Wadlopen: ca 2.5 uur

Varen + lopen: ca 4-5 uur

Waar moet u zijn?

Visserijhaven te Lauwersoog

*tom-tom: haven 46 / 9976 VN

*parkeerplaats 4 is vlak bij de boot (gratis parkeren)

Kaartje van visserijhaven kunt u vinden bij 'Contact'

Eten en drinken

Aan boord kan koffie, thee, frisdrank, alcohol tegen contante betaling worden gekocht en ook e.v.t. kleine versnaperingen; koek, mars/twix etc. soep en warme worst (al dan niet op een broodje)

Meenemen

  • regenjas en warme trui
  • Goed passende (sport)schoenen met sokken of surfschoenen
  • korte broek
  • extra (onder)broek en handdoekje (deze kunnen tijdens wandeling aan boord blijven liggen)

Schoenen huren

Heeft u zelf geen wadloopschoenen? Bij de Waddenschipper kunt u ook schoenen huren. Deze dient u vooraf te bestellen en te betalen. Druk voor meer info en het bestelformulier op onderstaande button.

Waddenschipper

Jacob


Voor al uw tochten, in groepsverband of individuele aanmelding, op het wad rondom of naar Schiermonnikoog.


Contact


Jacob vd Wal

Email: info@waddenschipper.com

Telefoonnummer: 06-22996576

Bank/IBAN NL58RABO0143970097

Copyright @ All Rights Reserved