Roode hoofd
waddenschipper.com-voor-wadlooptochten-wadlopen-rondvaart-Boschwad-waddenzee

Het Roode hoofd

+ schelpen of een

maaltje mosselen zoeken

Een tocht voor het hele gezin (vanaf 4 jaar)


Na het aanmelden en de inschrijving, vertrekt het schip naar de zandplaat Het Roode Hoofd. Mogelijk worden er onderweg op de zandplaat Brakzand nog een paar wadlopers afgezet, die naar Schiermonnikoog lopen. Daarna vervolgt het schip haar weg naar het Roode Hoofd.
Na aankomst gaat men via een ladder en een kort stukje lopen door het water van boord. Onder leiding van de wadloopgidsen wordt er een wandeling gemaakt over de zandplaat. Voor wie dat wil, kan er nog even kennis gemaakt worden met het slik, anderen lopen om het slik heen. Daarna: Op weg naar de eerste schelpenbank, de Japanse oesters !
Op deze schelpenbank tref je hoofdzakelijk schelpen van de japanse oester. Daarnaast, in mindere mate, de mossel en de kokkel. Nadat we wat oesters geraapt hebben, vervolgd de tocht naar het zuidoosten. Daar ligt een mosselbank. Pas op voor het slik! Na wat mosselen te hebben verzameld, lopen we noordwaarts naar een geultje met water. In het geultje en aan de waterkant kun je naar krabbetjes en garnaaltjes vissen. Soms vang je ook nog een jong zeesterretje. Laatse plek die we bezoeken zijn een strandje met aangespoelde schelpen, een klein rifje en een mini lagune. Daar kun je ook prima schelpen zoeken, garnalen en krabbetjes vangen.
Per persoon mag je maximaal 10 kg aan mosselen en oesters rapen voor eigen gebruik. Dus neem een emmertje of schepnetje mee. Kinderen krijgen aan boord een klein jute zakje om hun gevonden schelpen in mee te kunnen nemen.

Terug aan boord brengt de Waddenschipper je weer terug naar Lauwersoog.

Een beetje slik is niet vies

Aflasten  / annuleren

Wanneer er door extreem slecht weer grote ricico's voor de pagasiers bestaan (veel onweer / windkracht 8 of meer) kan de Waddenschipper besluiten om de bestemming te wijzigen. Wanneer dit ook niet mogelijk is kunnen we u een andere datum aan bieden

Voor alle duidelijkheid, de tocht zal niet worden afgelast vanwege regen of lage temperaturen.Wees op tijd bij de boot want vanwege het getij kan niet worden gewacht op laatkomers!

Datums 2020

Do 21-05  14:15 uur

Za 06-06  15:30 uur

Wo 17-06  12:00 uur

Zo 05-07   15:15 uur

Za 11-07    08:00 uur

Za 18-07   13:00 uur

Za 01-08   13.00 uur

Zo 02-08   14:15 uur

Vr 21-08    17:00 uur

Zo 30-08   13:00 uur

Vr 18-09    16:00 uur

Za 03-10   16:15 uur

Zo 18-10    16:15 uurTijdsduur

Wadlopen: ca 2 uur

Varen + lopen ca 4 uur

Waar moet u zijn

Visserijhaven te Lauwersoog

*tom-tom: haven 46 / 9976 VN

*parkeerplaats 4 is vlak bij de boot (gratis parkeren)

Kaartje van visserijhaven kunt u vinden bij 'Contact'

Eten en drinken

Aan boord kan koffie, thee, frisdrank, alcohol tegen contante betaling worden gekocht en ook e.v.t. kleine versnaperingen; koek, snoep, soep en (broodje) warme worst.

Meenemen

  • regenjas en warme trui (bij slecht weer)
  • zonnebrandcreme (bij zonnig weer)
  • Goed passende (sport)schoenen met sokken of surfschoenen
  • korte broek
  • extra (onder)broek en handdoekje (deze kunnen tijdens wandeling aan boord blijven liggen)

Schoenen huren

Heeft u zelf geen wadloopschoenen? Bij de Waddenschipper kunt u ook schoenen huren. Deze dient u vooraf te bestellen en te betalen. Druk voor meer info en het bestelformulier op onderstaande button.

Waddenschipper

Jacob


Voor al uw tochten, in groepsverband of individuele aanmelding, op het wad rondom of naar Schiermonnikoog.


Contact


Jacob vd Wal

Email: info@waddenschipper.com

Telefoonnummer: 06-22996576

Bank/IBAN NL58RABO0143970097

Copyright @ All Rights Reserved