Simonszand
waddenschipper.com-voor-wadlooptochten-wadlopen-rondvaart-Boschwad-waddenzee

Simonszand

Een tocht voor de natuurliefhebber

(vanaf 10 jaar)


U meldt zich bij het gebouw aan de Haven 20 te Lauwersoog en daarna komt er een bus voorrijden. Deze brengt u naar de Negenboeren polder bij Pieterburen. Na te zijn uitgestapt, loop je, samen met de gidsen, naar de dijk. Dit is het startpunt van deze mooie gecombineerde wadlooptocht en vaartocht.

Via de kwelder kom je bij de de rijsdammen. Als die gepasseerd zijn loop je over een redelijk harde zandbodem naar de eerste geul, het Robbengat. Hier gaan we door en komen we tot aan ons middel door het water. Vervolgens gaat de tocht verder richting het Pieterburenwad. Daarna volgen we een diepe vaargeul, de Zuidoost Lauwers, in noordelijke richting. We lopen nu wat westelijker, tot we niet meer verder kunnen. Hier ligt de waddenschipper al  te wachten.

Vanuit het water stap je zo aan boord en varen een klein stukje verder naar de zandplaat Simonszand.

Simonszand was vroeger al wadlopend te bereiken. Het wad is echter dynamisch, hetgeen wil zeggen dat er continue veranderingen plaatsvinden. Sinds een aantal jaren is er een nieuwe diepe wadgeul bijgekomen, waardoor Simonszand werd afgesneden en sindsdien een "echt" Waddeneiland geworden is. De waddenschipper zet jullie dus eigenlijk gewoon aan de andere kant van de geul weer op Simonszand.

De volle bepakking die je tijdens de wadlooptocht bij je had, hoeft nu niet meer mee en kan achterblijven op het schip. Je mag vrij rondwandelen of pootjebaden op Simonszand. Maar je kunt ook bijvoorbeeld met een van de gidsen meegaan. Die weten een plek waar heel veel zeehonden liggen. Daarna nemen ze je mee naar het Noordzee strand. In de verte zie je de branding al. Op Simonszand vind je ook vaak bijzondere schelpen. Die van de Wulk bijvoorbeeld. Misschien vind je wel barnsteen!!

Nadat iedereen weer terug is aan boord van het schip, vaart de waddenschipper je weer terug over de Waddenzee naar het beginpunt van deze dag: De haven van Lauwersoog.

Aflasten / annuleren

Wanneer er door extreem slecht weer grote ricico's voor de pagasiers bestaan (veel onweer / windkracht 8 of meer) kan de Waddenschipper besluiten om de bestemming te wijzigen. Wanneer dit ook niet mogelijk is kunnen we u een andere datum aan bieden

Voor alle duidelijkheid, de tocht zal niet worden afgelast vanwege regen of lage temperaturen.Wees op tijd bij de boot want vanwege het programma kan niet worden gewacht op laatkomers!

Datums 2020

Vr 12-06    06:00uur

Wo 29-07  08:15 uur

Vr 11-09     07:00  uur

Nachttocht Simonszand:

Za 05-06  01:00 uur

Tijdsduur

Wadlopen: ca 4 uur

Varen + lopen+ busrit: ca 9uur

Waar moet je zijn

Visserijhaven te Lauwersoog

*tom-tom: haven 20 / 9976 VN

*parkeerplaats 4 is vlak bij de boot (gratis parkeren)

          Kaartje van visserijhaven

          kunt u vinden bij 'Contact'

Eten en drinken

Aan boord kan koffie, thee, frisdrank, alcohol tegen contante betaling worden gekocht en ook e.v.t. kleine versnaperingen; koek, mars/twix etc. soep en warme worst (al dan niet op een broodje)

Meenemen

  • regenjas en warme trui
  • Goed passende (sport)schoenen met sokken of surfschoenen
  • korte broek
  • extra (onder)broek en handdoekje

Schoenen huren

Heeft u zelf geen wadloopschoenen? Bij de Waddenschipper kunt u ook schoenen huren. Deze dient u vooraf te bestellen en te betalen. Druk voor meer info en het bestelformulier op onderstaande button.

Waddenschipper

Jacob


Voor al uw tochten, in groepsverband of individuele aanmelding, op het wad rondom of naar Schiermonnikoog.


Contact


Jacob vd Wal

Email: info@waddenschipper.com

Telefoonnummer: 06-22996576

Bank/IBAN NL58RABO0143970097

Copyright @ All Rights Reserved