Strandtocht naar Schiermonnikoog

Strandtocht naar Schiermonnikoog

Zeehondjes kijken en strandwandelen naar Schiermonnikoog

Geschikt voor elke leeftijd, echter niet voor buggy 's, kinderwagens en mensen die slecht ter been zijn (let op: dit is GÉÉN wadlooptocht met slik, maar een schone strandtocht)

Heerlijk een dagje naar het eiland Schiermonnikoog.

Maar wel op een hele andere manier dan met de veerboot. Wij gaan namelijk niet gewoon rechtstreeks naar de veersteiger, maar wij gaan eerst naar de zandbanken waar de zeehonden liggen te rusten. Daar zal Waddenschipper het schip even een poosje rustig laten dobberen, zodat u deze grote zeezoogdieren van redelijk dichtbij goed kunt bekijken.

Daarna pikken we mogelijk nog mensen op bij Engelsmanplaat, en varen dan vervolgens naar het westelijkste stukje strand van Schiermonnikoog waar we een strandlanding gaan maken met het schip. Waddenschipper zet het schip dan tegen het strand aan tot het schip vast loopt, waarna er een trap aan de voorkant naar beneden gaat. U kunt vervolgens het schip via deze trap naar beneden verlaten waarbij u even tot uw knieen in het zoute water komt te staan. Enkele passen later staat u direct op het breedste zandstrand van Europa.

Als alle gasten van het schip af zijn dan gaat u onder begeleiding van Waddenschipper.com een wandeling maken over dit enorme zandplatenveld van Schiermonnikoog. De tocht gaat in noord-oostelijke richting, waarbij we al vrij snel bij een jong duinachtig en licht begroeit veld aankomen. Hier buigen we een beetje af en gaan verder richting noordzeestrand. Uiteindelijk bereiken we de strandovergang bij Westerduinen. Vanaf hier kunt u zelf uw dag verder indelen. U kunt bij het Noordzeestrand blijven en lekker zwemmen of zonnen, maar u kunt ook via het Westerduinenpad direct richting het dorp lopen. De begeleider van Waddenschipper.com zal u hierover inlichten en ook een plek en tijd met u afspreken waar u later op de dag weer met een bus of taxi opgepikt zult worden om terug te keren naar het schip. De tussenliggende tijd kunt u zelf naar eigen wens invullen. Lekker even rondstruinen op het eiland, een terrasje pikken, noem maar op.

Op het afgesproken tijdstip en plek in het dorp, komt dan later op de dag de bus of taxi om je weer terug te brengen naar de veerdam, waar de Waddenschipper dan al op je ligt te wachten. Hij vaart je weer terug.

Datums 2021

vanaf Lauwersoog:        vanaf Oostmahorn

Za 03-07  09.30 uur

Vr 16-07    08.15 uur                                     

Vr 23-07   14.00 uur

                                        Vr 30-07 07.30 uur

Za 31-07   09.00 uur

Zo 01-08   09.15 uur

Za 14-08   08.00 uur

Zo 26-09  06.45 uur


Rest van de datums volgt later


Tijdsduur

Strandlopen: ca 2 uur

Varen + lopen + eilandbezoek: ca 7 uur

vanaf Oostmahorn ca 1 uur langer

Waar moet u zijn?

Visserijhaven te Lauwersoog

*tom-tom: haven 32/ 9976 VN

*parkeerplaats 4 is vlak bij de boot (gratis parkeren)

Kaartje van visserijhaven kunt u vinden bij 'Contact'

Inclusief

  • Gratis parkeren op P4
  • bootreis heen (incl. strandlanding)
  • strandwandeling met gids
  • bus of taxi vanuit het dorp naar  het schip
  • terugreis per schip

Meenemen

  • regenjas en warme trui (bij slechtweer) zonnebrandcreme  en zonnebril  (bij zonnig weer)
  • eten en drinken voor onderweg