Bemanning


Bemanning

Jacob vd Wal

Schipper


Ik ben geboren in 1962, en vaar al vanaf mijn 18e jaar als schipper op de Waddenzee. Ik ben begonnen op een zelfzuigend beunschip, waarmee zand van de zeebodem werd gezogen, om dit vervolgens naar Oostrum (bij Dokkum) te varen. In 2007 werd dit, mede vanwege de slechte economie in die tijd, gestopt. Daarna ben ik ook op andere schepen gaan varen, voornamelijk in de passagiersvaarten. Eind 2016 kreeg ik de kans om samen met mijn vrouw Anny samen aan de slag te gaan met wadlooptochten vanuit Lauwersoog. Daarmee was “de Waddenschipper” als bedrijf geboren.

Ik vind een dag pas geslaagd als ik merk dat de gasten hebben genoten. En daar doe ik reuze mijn best voor. Als er iets bijzonders te zien of te vermelden is onderweg dan zal ik dit zeker niet nalaten te vertellen. De stuurhut is daarom ook geen verboden terrein voor de gasten, maar iedereen is altijd welkom om even te kijken of voor een praatje. Soms vragen mensen me wel eens waarom ik geen kapiteinsstrepen op een strak uniform heb. Mijn antwoord is dan steevast; iemand die geen strepen heeft, die kan er ook niet op gaan staan. Het woord schipper staat veel dichter bij mijn persoonlijkheid. En de naam “Waddenschipper” verwoordt daarom precies wie ik ben en wat ik doe.

Menno vd Wal

Schipper/ matroos


Van jongs af aan ben ik al met mijn ouders te varen en is het wad mijn 'thuis'. En dan bedoel ik niet varen op een kruiser of zeilschip, maar op vrachtschepen, vanwege het werk. Ook heb ik heel wat af gebikt en geschilderd.

Zelf heb ik  een praam en ook dan zoek ik graag, samen met mijn vriendin,  de Waddenzee op. De ouwe wal (weststrand van schiermonnikoog) en Engelsmanplaat zijn mijn favoriete plekken.

Mijn vader is  de schipper en mijn broer gaat  ook mee.  Het is erg leuk om met de familie dit te doen.

Elke dag is weer even leuk, want het wad blijft je verrassen.

Kees vd Wal

Matroos en catering


Vanaf mijn 16de ben ik al werkzaam in de horeca en deze ervaring  ga

ik nu op de boot tot zijn recht laten komen. Mijn passie voor eten en drinken kun je dan ook terug proeven in onze keuken.

In het dagelijks leven ben ik veel  bij mijn vrienden. Verder mag ik graag buiten zijn met mooi weer en gamen met minder mooi weer.

Kinderen aan boord vermaak ik graag met magie en woordgrapjes, dus maakt u een tocht, vraag er dan gerust naar.foto Aernout Bouwman-Sie

Ingrid vd Wal

Activiteitenleidster

 

Mijn naam is Ingrid van der Wal en ik ben de jongste van dit gezin. In vergelijking met mijn broers heb ik eigenlijk niks met matroos zijn, varen of horeca. Waar ik wel veel mee heb is sport en activiteiten!

Op dit moment studeer ik Bedrijfskunde aan de Hanzehogeschool in Groningen en hiervoor heb ik de opleiding tot Sport- & Bewegingscoördinator gevolgd. Ik vind het daarom ook onwijs leuk om deze studies te kunnen combineren binnen Waddenschipper.com. Ik ben verantwoordelijk voor de puzzeltochten op het eiland en dit doe ik sinds 2019 met veel plezier. Ook benieuwd naar zo’n unieke puzzeltocht op Schiermonnikoog? Hopelijk zie ik je daar!

Anny vd Wal

Matroos, administratie en webdesign


 Jacob en ik zijn al tientallen jaren op het wad te vinden, nog voor de kinderen geboren werden. Dat we nu, na 30 jaar,  samen met de kinderen op het wad werkzaam zijn is heel erg fijn. Tot 2018 was ik fulltime op onze schepen te vinden. Heerlijk werk als matroos en cateraar. Door gezondheidsklachten heeft Kees die taak van me overgenomen. Nu kunt u me nog tegenkomen op de Zeerob (bij tochten op het Lauwersmeer) en ben ik invaller op onze schepen (op het Wad). Daarnaast doe ik de administratie van het bedrijf. Daarnaast heb ik met veel plezier deze website gemaakt en deze onderhoud ik ook.

Hoewel ik dus niet veel meer op het water te vinden ben en de kans kleiner is dat u me tegenkomt, kan het zijn dat ik u bij ons thuis tref, voor de mensen die wadloopschoenen huren, want Waddenschipper.com houdt zich ook bezig met wadloopschoenenverhuur.