Oversteek naar Engelsmanplaat

Oversteek naar Engelsmanplaat

en varen naar Lauwersoog     

vanaf 14 jaar

Lopen, varen en zeehonden zien.


Deze bijzondere tocht start in de haven van Lauwersoog. Vanaf hier gaan we met een deel van de beschikbare auto's naar het oude dorpje Wierum, waar we de zeedijk oversteken en aan onze wadlooptocht naar Engelsmanplaat beginnen.

Eerst via wat slik, maar al vrij snel gaan we via mooi hard zand verder.         We doorsteken de vaargeul van het Wierumerwad en komen uiteindelijk op Engelsmanplaat.

Op Engelsmanplaat kan een bezoekje worden aan het beroemde vogelwachtershuisje, de Kalkman. Daarna kunnen we met een voldaan gevoel aan boord stappen van één van de schepen van de Waddenschipper

Aan boord kunt u lekker ontspannen van de terugvaart genieten. Halverwege komen we langs de zeehondenbank en daar zal Waddenschipper het schip even rustig laten dobberen, zodat we op ons gemak van het grootste zoogdier van de Waddenzee kunnen genieten.

Een half uurtje later varen we de haven van Lauwersoog weer binnen.

De tocht is helaas niet via de webshop te boeken, deze dient u aan te vragen.

De schoenen gaan wel via de webshop. Bestel tijdig uw schoenen!


De Buttons wijzen u naar de juiste pagina

Tijdsduur

Rijden + wadlopen + varen: ca 5 uur

Wadlopen ca 7 km 2.25 uur

Varen ca 1.5 uur

Inclusief:

  • Wadlopen o.l.v. een wadloopgids 
  • Teruggreis naar Lauwersoog op een schip van  Waddenschipper

Waar begint de reis?

Visserijhaven te Lauwersoog, de juiste plek komt in uw bevestiging te staan


Eten en drinken

Aan boord kan koffie, thee, frisdrank, alcohol tegen contante betaling worden gekocht en ook e.v.t. kleine versnaperingen; koek, snoep, soep en (broodje) warme worst.

Meenemen

  • rugzakje met droge kleding en schoenen voor ná het wadlopen
  • Goed passende hoge (sport)schoenen  of surfschoenen. (U kuny ze ook huren bij Waddenschipper, zie het item hierionder)
  • korte broek
  • Houd er, voor wat betreft jouw kleding, rekening mee dat je extra kleding, een plastic zak en een handdoek meeneemt, voor na het wadlopen. En dat je de oude kleding die vies mag worden, alvast aan hebt.
  • Voldoende eten en drinken voor onderweg

Schoenen huren

Heeft u zelf geen wadloopschoenen? Bij de Waddenschipper kunt u ook schoenen huren. Deze dient u vooraf te bestellen en te betalen. Druk voor meer info en het bestelformulier op onderstaande button.