Zoetwater Zwerftocht Lauwersmeer

Zoetwater Zwerftocht

op het Lauwersmeer

Op ontdekkingstocht door het Lauwersmeergebied 


Al varend en fietsend het zoete water en land van het Lauwersmeer verkennen? Stap dan aan boord van de Blijdschap en ‘zwerf’ mee op de verhalen van dit unieke natuurgebied. Boswachter Jaap Kloosterhuis van Staatsbosbeheer, kenner bij uitstek van dit gebied, vertelt meer over de afsluiting van de Lauwerszee naar Lauwersmeer en welke veranderingen dit met zich mee heeft gebracht voor vogels, vissen en planten. Tuur met Jaap mee over meer en land en spot mogelijk lepelaars, bergeenden, konikpaarden, atalanta vlinders. 

We meren aan aan de steiger bij natuurdorp Suyderoogh waar fietsen gereed staan voor een korte fietstocht (2 km) naar het Activiteitencentrum Lauwersnest. Hier is van alles te zien over dit unieke Nationale Park dat ook Dark Sky Park is. Heb je vragen? Enthousiaste vrijwilligers helpen je graag. Het is heerlijk toeven op en rond het terrein van het Lauwersnest. Je loopt zo de natuur in!  

Na ongeveer een uurtje stappen we weer op de fiets en fietsen terug naar de aanlegsteiger. De Blijdschap ligt klaar en vaart ons zo ‘zoet’jes aan terug naar de haven van Lauwersoog. Onderweg spot je vast nog van alles aan planten en dieren en andere dingen die te maken hebben met het Lauwersmeer. Vink je ze mee af op onze ‘Zoete Zwerfkaart’?

De Zoetwater Zwerftocht Lauwersmeer is een samenwerking van het WEC, Staatsbosbeheer en Waddenschipper.

Datums 2024

Donderdag 1 augustus

Dinsdag 13 augustus

beide dagen om 13.00 uur

Tijdsduur

Varen + fietsen ca 3 uur

Inclusief

  • Vaartocht op de Blijdschap,
  • Begeleiding gids van Staatsbosbeheer
  • Fietshuur

Waar moet u zijn

 De opstapplek is Lauwersoog


De juiste plek komt uw bevestigingsmail te staan.

Eten en drinken

Aan boord kan koffie, thee, frisdrank, alcohol tegen contante betaling worden gekocht en ook e.v.t. kleine versnaperingen; koek, snoep, chips