Reegeul dagtocht naar Schiermonnikoog

Reegeul dagtocht naar Schiermonnikoog

Wadvaren en natuureducatief wadlopen

naar Schiermonnikoog

Deze tocht is geschikt vanaf 6 jaar

U vaart met een schip van de Waddenschipper naar de zuidkant van Schiermonnikoog waar we een landing gaan maken met het schip. Waddenschipper zet het schip dan tegen de zandplaat aan tot het schip vast loopt, waarna er een trap aan de voorkant naar beneden gaat. U kunt vervolgens het schip via deze trap naar beneden verlaten waarbij u even tot uw knieen in het zoute water komt te staan. Even later staat u direct op een geweldig gevarieerde bodem van de Waddenzee.

Als alle gasten van het schip af zijn dan gaat u onder begeleiding  een wandeling maken over dit bijzondere gebied ten zuiden van de jachthaven van Schiermonnikoog. De tocht is op zich niet heel erg lang, maar wel heel gevarieerd. Er is hard zand, slik, mossel en schelpenbankjes, we kunnen als we dat willen door een geultje heen, en er liggen heel veel dieren verscholen in de achtergebleven plassen en in de geul. De gidsen zullen hun best doen om jullie daar ook iets van te laten ontdekken. Uiteindelijk komen we aan wal vlakbij de jachthaven. Daar is ook een wasplek om uw benen schoon te spoelen.

Vanaf hier kunt u zelf uw dag verder indelen. U kunt bij de jachthaven kijken, een wandeling beginnen, maar u kunt ook richting het dorp lopen en een terrasje pikken. De begeleider van Waddenschipper.com zal u hierover inlichten en ook een plek en tijd met u afspreken waar u later op de dag weer met een bus of taxi opgepikt zult worden om terug te keren naar het schip.

Op het afgesproken tijdstip en plek in het dorp, komt dan later op de dag de bus of taxi om je weer terug te brengen naar de veerdam, waar de Waddenschipper dan al op je ligt te wachten. Hij vaart je weer terug.

Deze tocht gaat al door bij

minimaal 10 deelnemers

Tijdsduur

Wadlopen: ca 1.5 uur

Varen + lopen + eilandbezoek: ca 6-7 uur

Waar moet u zijn?

Visserijhaven te Lauwersoog.

De juiste plek komt in uw bevestiging te staan

Inclusief


  • bootreis heen (incl. landing)
  • wadlopen met gids
  • bus of taxi vanuit het dorp naar  het schip
  • terugreis per schip

Meenemen

  • Rugzakje met daarin uw nette schoenen, een handdoek en evt. extra kleding voor ná het wadlopen.
  • Tijdens het wadlopen draagt u een kortebroek, warme bovenkleding en hoge schoenen die goed vast zitten en flink vies mogen worden. (Wadloopschoen kunt u ook bij ons huren, druk op de knop tocht boeken en/of wadloopschoenen huren op deze pagina)