Wadloop snuffeltocht VANAF SCHIER

Wadloop snuffeltocht

vanaf Schiermonnikoog


Een verblijf op Schiermonnikoog is niet compleet

als je niet op het Wad bent geweest.


Geschikt vanaf 6 jaar

      vanaf

Schiermonnikoog

Wat kunt u verwachten:

De tocht start bij de jachthaven van Schiermonnikoog. Deze is op loopafstand van het dorp (het dorp via de Reeweg in zuidelijke richting verlaten, als u op de zeedijk staat ziet u de jachthaven  voor u liggen). Hier staat een medewerker van Waddenschipper.com u op te wachten om u mee tenemen voor tocht over het Wad. 

In kilometers is het niet een lange tocht, maar hij is wel heel gevarieerd. Je komt eigenlijk alle facetten van het Wad wel tegen op deze route. Er is mooi hard zand, maar ook slik. Vandaar dat goede wadloopschoenen belangrijk zijn.

Het Wad is een rijk gebied en nooit hetzelfde, elke keer verrast het Wad je weer. Er zijn mossel- en schelpenbanken en ook verschillende  schaal- en schelpdieren. 

We lopen deze tocht bij laag water en er blijft dan nog wel een geultje over.

In dit geultje en in de achtergebleven plassen liggen veel dieren verscholen, zoals krabben en garnaaltjes. De gidsen zullen hun best doen om jullie daar iets van laten te ontdekken. De nadruk ligt bij deze tocht niet op het presteren, maar juist om meer van het Wad te leren.

Uiteindelijk komen we na ca 2 uurtjes en een ervaring rijker, weer aan wal bij de jachthaven. Het water komt weer op en de geheimen van het Wad verdwijnen weer langzaam onder water en zullen het komende hoogwatertij weer voor de mens verborgen blijven..

Deze tocht gaat al door bij

minimaal 10 deelnemers

Geschikt voor :

Vanaf 6 jaar

Tijdsduur

  ca 2 uur

Waar begint de reis?

De tocht start en eindigt bij de jachthaven op Schiermonnikoog

Meenemen:

  • korte broek
  • hoge, goed sluitende schoenen. U kunt zo evt huren bij waddenschipper (Wadloopschoen  bij ons huren? Druk op de knop tocht boeken en/of wadloopschoenen huren op deze pagina)                 Laarzen of waterschoenen kunnen beslist niet!
  • evt. een handdoek