Zeehondentocht vanaf Lauwersoog

Zeehondentocht vanaf Lauwersoog

Zeehondjes kijken en een zandplaatexcursie maken

Geschikt voor elke leeftijd (let op: dit is GÉÉN wadlooptocht met slik, maar een schone strandtocht)

Zeehondentocht met een zandplaatexcursie vanaf Lauwersoog 


We gaan in de haven van Lauwersoog aan boord en vertrekken dan voor een tocht over Werelderfgoed Waddenzee in westelijke richting. (mogelijk zetten we onderweg ook nog een groepje wadlopers voor een andere tocht af op een zandplaat) Met de ebstroom meevarend komen we na een poosje bij de zeehondenbank. Hier zal Waddenschipper het schip stil leggen zodat we alle gelegenheid hebben om deze grote zeezoogdieren goed en rustig te kunnen bekijken. Natuurlijk zal Waddenschipper u onderweg ook het een en ander vertellen over deze prachtige dieren

Nadat we de zeehonden rustig van nabij hebben bekeken varen we door naar een drooggevallen zandplaat waar een plaatlanding zal worden gemaakt. Het schip wordt hierbij met de voorkant tegen de zandplaat gevaren waarna de gasten, samen met een begeleider van Waddenschipper, het schip via een ladder kunnen verlaten om met eigen blote voetjes te ervaren hoe het is om daar op de zeebodem te lopen. De gids kan u meer vertellen over wat er zoal te vinden is op de zeebodem die 2x per dag heel even boven water komt.

na ongeveer een uurtje op de plaat te hebben rondgekeken komt iedereen weer terug aan boord en gaat de tocht weer richting Lauwersoog terug.

Meenemen

  • regenjas en warme trui (bij slechtweer) zonnebrandcreme  en zonnebril  (bij zonnig weer)
  • verrekijker (evt. te huur aan boord)
  • Wadloopschoenen zijn niet verplicht, maar wilt u toch uw voeten beschermen of warm houden, dan kunt u beter wel schoeisel dragen. U kunt deze ook (vooraf besteldt) huren (Wadloopschoen bij ons huren? Druk op de knop tocht boeken en/of wadloopschoenen huren op deze pagina)
  • Een handdoek en evt. extra kleding kan handig zijn, want bij het van boord gaan komt u meestal tot de knieén in het water, maar soms iets dieper.

Deze tocht gaat al door bij

minimaal 15 deelnemers

Tijdsduur

Strandlopen: ca 1.5 uur

Varen + lopen : ca 3 á 3.5 uur

Waar moet u zijn?

Visserijhaven 9976VN                      te Lauwersoog

Juiste ligplek komt in uw bevestiging te staan

Eten en drinken

Aan boord kan koffie, thee, frisdrank, alcohol tegen contante betaling worden gekocht en ook e.v.t. kleine versnaperingen; koek, snoep, soep en (broodje) warme worst.

Inclusief

  • bootreis heen (incl. strandlanding)
  • strandwandeling met gids
  • terugreis per schip