Rif en zeehonden kijken

vogel broedgebied

Het Rif 

Wadlopen, varen en zeehonden kijken

Bij deze tocht neemt de waddenschipper U vanuit de haven van Lauwersoog mee naar naar de bijzondere zandplaat en vogelbroedgebied "het Rif".

Het kan best zijn dat we onderweg ook nog een paar wadlopers elders afzetten.

Bij "het Rif" maakt Waddenschipper een plaatlanding (neus tegen het zand), en gaat men via een ladder en een kort stukje lopen door het water van boord.

Onder leiding van de wadloopgidsen wordt er een mooie wandeling gemaakt over de zandplaat. De tocht zal vooral naar de westkant van deze zandplaat gaan, waar soms ook heel veel zeehonden te zien zijn.

Via het oude "Smerig gat" (klinkt viezer dan het is hoor) verlaat de tocht het Rif en gaat dan verder over Engelsmanplaat.


Iedereen kent waarschijnlijk wel het baken en het beroemde vogelwachtershuisje van de foto's van Engelsmanplaat, u heeft nu de gelegenheid hier een bijzondere selfie te kunnen maken.

Als iedereen weer aan boord is varen we via de zeehondenbanken (waar Waddenschipper het schip een poosje zal laten drijven) weer terug naar Lauwersoog.

Aflassten / annuleren

Wanneer er door extreem slecht weer grote ricico's voor de pagasiers bestaan (veel onweer / windkracht 8 of meer) kan de Waddenschipper besluiten om de bestemming te wijzigen. Wanneer dit ook niet mogelijk is kunnen we u een andere datum aan bieden

Voor alle duidelijkheid, de tocht zal niet worden afgelast vanwege regen of lage temperaturen.Wees op tijd bij de boot want vanwege het programma kan niet worden gewacht op laatkomers!

Datums 2021

Zo 01-08   09.30 uur

Zo 08-08   15.00 uur

Zo 05-09   13.00 uur

Do 19-08   12.30 uur

Zo 19-09    13.00 uur

Tijdsduur

Totale duur 5 uur

waarvan 2,5 uur wadlopen

Waar moet u zijn?

Restaurette Schierzicht Haven 8, 9976 VN Lauwersoog


Kaartje van visserijhaven kunt u vinden bij 'Contact'

Eten en drinken

Aan boord kan koffie, thee, frisdrank, alcohol tegen contante betaling worden gekocht en ook e.v.t. kleine versnaperingen; koek, mars/twix etc. soep en warme worst (al dan niet op een broodje)

Meenemen

  • regenjas en warme trui
  • Goed passende (sport)schoenen met sokken of surfschoenen. Wadlopenschoenen huren? Kijk item hieronder.
  • korte broek
  • extra (onder)broek en handdoekje (deze kunnen tijdens wandeling aan boord blijven liggen)

Schoenen huren

Heeft u zelf geen wadloopschoenen? Bij de Waddenschipper kunt u ook schoenen huren. Deze dient u vooraf te bestellen en te betalen. Druk voor meer info en het bestelformulier op onderstaande button.