Kids Ahoy

dieren op het wad


Allerhande dieren leven op het wad. Als je van boord gaat dan kunnen de gidsen je helpen om ze te vinden, want sommige dieren zie je zo en voor anderen moet je echt op zoek gaan.


DE KRAB


O jee, die ziet er best wel eng uit met die grote scharen. Maar weet je? Ze zijn zelf ook best bang en om zich te verdedigen gaan ze dan met hun scharen zwaaien. Alleen kijken dus.

KWAL


Help....een kwal!

Die kunnen behoorlijk steken, maar niet allemaal hoor. En je hebt heeeel veeel verschillende soorten.

VISSEN


Als je op het wad loopt kom je ze niet tegen hoor, want die vissen blijven natuurlijk in het water. Vraag de gids maar eens welke vissen hier in de Waddenzee zwemmen.

ZEEHOND


Er zijn best wel veel zeehonden op het Wad, dikke kans dat je er eentje ziet. We willen ze niet verstoren, wij komen namelijk bij hun op visite, want het is hun thuis. Ssst, stil zijn dus.

PIEREN


Wil je pieren zien dan zul je moeten graven. Ze leven dus in de grond. Want je wel ziet? Eh...dat is een beetje vies, maar dat is de pierenpoep. 

Bah!

DOLFIJN


Nee, helaas een dolfijn hebben we niet op het Wad, maar het is er wel dol fijn.

Weet je wat je wel kunt zien als je heel veel geluk hebt? Een bruinvis, dat is een soort walvis.

Ahoy Leuke Linkjes

Tochten van de waddenschipper die geschikt zijn voor kinderen vanaf 4 jaar:

           

De Waddenschipper heeft veel tochten voor 4 jaar en ouder en ook tochten voor alle leeftijden kijk maar eens in de tochtentabel.

Heb je de Hoek van de Bant tochten ook gezien?

Durf jij een pier aan te raken? Eerst moet je ze nog vinden, de gids weet er alles van. Schepje mee en graven maar.

Er leeft van alles op het Wad, bijvoorbeeld een strandgaper. Die is vast heel slaperig, gaaap. Mosselen, oesters, kokkels.

Je mag ook een emmertje meenemen, dan kun je nog mooie schelpen zoeken en meenemen.

Kids Ahoy tochten

1 van de tochten van de waddenschipper die geschikt zijn voor kinderen vanaf 10 jaar:


Combi wadlopen en varen: Je loopt met de gids wel erg ver de zee op. Moet je ook weer helemaal terug???? Nee hoor, op Engelsmanplaat ligt de Waddenschipper al klaar met de boot. Tijdens het varen goed opletten, zie je de zeehonden?

Engelsmanplaat, je zou bijna denken dat hier een man uit Engeland op woont. Er staat wel een huisje en dat heet dan weer Kalkman. Snap jij het allemaal nog?De tochten van de waddenschipper

die geschikt zijn vanaf 12 jaar:


Brakzand:  We zetten je midden op zee uit de boot en dan loop je  in 3 uur naar Schiermonnikoog. Zie je nog een oud scheepswrak? Of het kan zijn dat er tijd is om nog even in de Sprutel te zwemmen (als het lekker weer is tenminste). Dit is een hele sportieve en avontuurlijke tocht.

De Waddenschipper zegt graag: tot ziens!