Dagtocht Oostpunt Schier en Simonszand

Oostpunt Schier en Simonszand

Een dagtocht in ongerept gebied


Dagtocht oostpunt Schier

     een dagtocht in ongerept gebied


Een tocht met m.s. Boschwad langs Simonszand, wandelen op de balg en op de terugreis een maaltijd aan boord

Wad, wad en nog eens wad. Als je daar van houdt meld je dan aan en ga mee met deze prachtige tocht.

De overtocht naar Schiermonnikoog wordt gemaakt met het passagiersscheepje Boschwad. De Waddenschipper vertrekt met het schip vanuit de visserijhaven van Lauwersoog . Een kwartier voor aanvang bent u welkom aan boord. Wees op tijd want het getij duldt geen uitstel. Uitvaren moet rond het tijdstip van hoogwater.

Het duurt ongeveer 2 uur om over het stille Groninger wad naar de oostpunt van Schiermonnikoog te varen.

Bij Schiermonnikoog wordt de boot met de boeg tegen een drooggevallen zandbank gezet. Na een klein uur wachten zal het water ver genoeg zijn gezakt om van boord te gaan. Soms moet een paar meter door ondiep water worden gelopen en zijn de eerste honderd meters van de drooggevallen zandplaat bezaaid met scherpe schelpen. De situatie kan per keer verschillen. Na deze, soms wat lastige start, kunt u de voeten afdrogen en gaan de wandelschoenen aan. Op het eiland wordt een afwisselende wandeling gemaakt over de uitgestrekte Balg, het Noordzeestrand, de kwelders en het wad. De afstand van de wandeling, die zo'n 4 uur duurt, bedraagt ongeveer 12 km. Onderweg wordt twee maal gepauzeerd.

Uiterlijk twee uur na laagwater zijn we terug bij het schip. Wie niet mee wil wandelen maar liever gaat fotograferen, schilderen, schelpen zoeken of wat dan ook kan z'n eigen gang gaan. Voor we terug gaan naar Lauwersoog varen we nog even langs Simonszand waar vaak (heel veel) zeehonden te zien zijn.

Aflasten / annuleren

Bij extreem slecht weer kan de Waddenschipper besluiten om niet uit te varen (veel onweer / windkracht 8 of meer). Het streven is altijd om de beslissing daarover een dag van te voren te nemen. Als de tocht wordt afgelast wordt dat op 6 september om 20.00 uur op onze site bekend gemaakt. (bovenaan deze pagina). Voor alle duidelijkheid, de tocht zal niet worden afgelast vanwege regen of lage temperaturen.


Wees op tijd bij de boot want vanwege het programma kan niet worden gewacht op laatkomers!

De boot vertrekt om 8:00 uur.

Waar moet u zijn?

Visserijhaven te Lauwersoog

*tom-tom: haven 46 / 9976 VN

*parkeerplaats 4 is vlak bij de boot (gratis parkeren)

Kaartje van visserijhaven kunt u vinden bij 'Contact'

Eten en drinken

Op de heenreis krijgt u

koffie/thee (2x) en koek.

Tijdens de overtocht van Simonszand naar Lauwersoog krijgt u een warme maaltijd aangeboden.

Aan boord kan koffie, thee, frisdrank, alcohol tegen contante betaling worden gekocht en ook e.v.t. kleine versnaperingen. Het is toegestaan van huis meegebracht eten en drinken aan boord te nuttigen (denkt u aan uw lunch).

Meenemen

  • lunchpakket
  • regenjas en warme trui
  • Goed passende (sport)schoenen met sokken of surfschoenen
  • korte broek
  • extra (onder)broek en handdoekje (deze kunnen tijdens wandeling aan boord blijven liggen).

Schoenen huren

Heeft u zelf geen wadloopschoenen? Bij de Waddenschipper kunt u ook schoenen huren. Deze dient u vooraf te bestellen en te betalen. Druk voor meer info en het bestelformulier op onderstaande button.