Dark-sky zeehondentocht

Dark-sky Zeehondentocht vanaf Lauwersoog

Zeehondjes kijken en een zandplaatexcursie bij duisternis

Geschikt vanaf 6 jaar

(let op: dit is GÉÉN wadlooptocht met slik, maar een schone strandtocht)

Zeehondentocht met een zandplaatexcursie vanaf Lauwersoog 


We gaan pas op de latere avonduren in de haven van Lauwersoog aan boord en vertrekken dan voor een tocht over Werelderfgoed Waddenzee in westelijke richting.

 Met de ebstroom meevarend komen we na een poosje bij een zeehondenbank. Hier zal Waddenschipper het schip stil leggen zodat we alle gelegenheid hebben om deze prachtige en grote zeezoogdieren goed en rustig te kunnen bekijken. Natuurlijk zal Waddenschipper u ook het een en ander vertellen over deze prachtige dieren

Nadat we de zeehonden rustig van nabij hebben bekeken varen we door naar een drooggevallen zandplaat waar een plaatlanding zal worden gemaakt. Het schip wordt hierbij (terwijl het dan waarschijnlijk al behoorlijk begint te schemeren) met de voorkant tegen de zandplaat aan gevaren waarna de gasten, samen met een begeleider van Waddenschipper, het schip via een trap kunnen verlaten om met eigen zintuigen te ervaren hoe het is om daar op de zeebodem rond te lopen terwijl het grote licht buiten langzaam uit gaat. Met een beetje mazzel beleven we daar zelfs een prachtige romantische zonsondergang op de Waddenzee. De gids zal u bovendien graag e.e.a. vertellen over wat er zoal rondom te zien is vanaf de zeebodem die maar 2x per dag heel even boven water komt.

Deze tocht gaat al door bij

minimaal 15 deelnemers

Tijdsduur

Strandlopen: ca 1.5 uur

Varen + lopen : ca 3 á 3.5 uur

Waar moet u zijn?

Visserijhaven 9976VN                      te Lauwersoog

Juiste ligplek komt in uw bevestiging te staan

Eten en drinken

Aan boord kan koffie, thee, frisdrank, alcohol tegen contante betaling worden gekocht en ook e.v.t. kleine versnaperingen; koek, snoep, soep en (broodje) warme worst.

Inclusief

  • bootreis heen (incl. strandlanding)
  • strandwandeling met gids
  • terugreis per schip

Meenemen


  • Wadloopschoenen (verplicht ivm het risico om in donker op iets scherps te stappen) u kunt ze ook mee bestellen (huren) in de webshop
  • uw goeie schoenen (om voor en ná het wadlopen weer te kunnen dragen

  • Een handdoek en evt. extra kleding kan handig zijn, want bij het van boord gaan komt u meestal tot de knieén in het water, maar soms iets dieper.