Wad- en Kweldertocht

Wad- en Kweldertocht


Minimum leeftijd is 6 jaar

Wat kunt u verwachten:

De tocht start in het oude historische vissersdorpje Moddergat. Hier staat een medewerker van Waddenschipper u op te wachten om u mee te nemen voor een tocht over het Wad.

In kilometers is het niet een hele lange tocht, maar hij is wel heel gevarieerd. Je komt eigenlijk heel veel pracht en praal van het Wad wel tegen op deze route. Er is mooi hard zand, maar ook slik en scherpe schelpen. Vandaar dat goede wadloopschoenen wel belangrijk zijn.


Het Wad is een rijk gebied en nooit hetzelfde, elke keer verrast het de natuur je hier. Er zijn oesters en schelpen te vinden, maar ook diverseandere schaal- en schelpdieren.

We lopen deze tocht bij laag water en er blijven dan diverse plassen met zeewater over op de Waddenbodem.

In deze achtergebleven plassen liggen vaak wel dieren verscholen, zoals krabben en garnaaltjes. De gidsen zullen hun best doen om jullie daar iets van laten te ontdekken. De nadruk ligt bij deze tocht niet op het presteren, maar juist om meer van het Wad te beleven en te leren.

De tocht voert ook nog over een oude stenen strekdam, die verder de zee in gaat en waar ook weer veel zeeleven op en bij te vinden is.

Ten slotte gaan we langs de kwelderranden terug, en kunnen we genieten van al het moois wat daar in de zoute bodem groeit en bloeit. Zeker in de zomerperiode als de Lamsoor bloeit is dit erg mooi om te zien. En een zeekraaltje zelf proeven? Dat kan natuurlijk ook.

Leeftijd

vanaf 6 jaar

Tijdsduur

ca 2 uur

Waar moet u zijn?

De Oere 48, 9142VL Moddergat,

hier start en eindigt de tocht.

Dit is nabij theehuis Yke-Muoi, helemaal aan de westzijde van het dorp

Meenemen

  • kortebroek
  • hoge, goed sluitende schoenen.

    U kunt ze evt huren bij waddenschipper. Bestel ze direct mee in de webshop als u de tocht boekt

  • Evt. een handdoek.


Datums

Deze tocht kan gewoon via de webshop direct worden geboekt, maar staat uw datum er niet bij? stuur ons dan een mailtje met uw persoonlijke verzoek.