Robbenrondvaart vanaf L'oog

Robben rondvaart vanaf Lauwersoog

Varen over het Wad en zeehondjes kijken 

Geschikt voor elke leeftijd (en ook uw hond mag aan boord)

Even op visite bij de zeehonden.


We gaan in de haven van Lauwersoog aan boord en vertrekken dan voor een tocht over Werelderfgoed Waddenzee in westelijke richting. met de ebstroom mee varend. In de Nederlandse Waddenzee leven heel veel zeehonden, ook wel robben genoemd. Als het hoog water is dan zijn deze dieren op jacht naar voedsel maar bij laag water gaan ze graag lekker chillen op de droogvallende zandbanken.


Waddenschipper weet ze daar meestal wel te vinden en neemt u graag mee naar deze zandbanken zodat u deze grootste zeezoogdieren van de Waddenzee met eigen ogen kunt bewonderen in hun natuurlijke omgeving.

Dicht bij de zandbanken zal Waddenschipper het schip stil leggen zodat we alle gelegenheid hebben om deze prachtige en indrukwekkende dieren goed en rustig te kunnen bekijken. En omdat de zeehonden inmiddels behoorlijk gewend zijn aan onze scheepjes (Blijdschap en Vriendschap) blijven ze over het algemeen ook lekker en ongestoord liggen. U krijgt alle tijd om ze rustig te bewonderen en te fotograferen.

Wel zal de bemanning u vragen om stil te zijn nabij de zandbanken want met name schelle mensengeluiden moeten worden vermeden. En natuurlijk is de bemanning ook bereid om u het een en ander te vertellen over deze prachtige grote zeezoogdieren.

Uiteindelijk komen we na ca 2 boeiende uurtjes en weer heel wad-wijzer terug in de haven van Lauwersoog.

Deze tocht gaat al door bij

minimaal 15 deelnemers

Tijdsduur

De rondvaart duurt ca 2 uur

Waar moet u zijn?

Visserijhaven 9976VN                      te Lauwersoog

Juiste ligplek komt in uw bevestiging te staan

Eten en drinken

Aan boord kan koffie, thee, frisdrank, alcohol tegen contante betaling worden gekocht en ook e.v.t. kleine versnaperingen; koek, snoep, soep en (broodje) warme worst.

Meenemen

  • Verrekijker (evt. ook te huur aan boord)
  • Fotocamera
  • Zonnebrandcreme
  • Goede kleding (op het Wad is het altijd frisser dan aan de wal)