Hoek van de Bant Lauwersmeertocht

Hoek van de Bant Lauwersmeer tocht

een avontuur over

het Lauwersmeer en wad

Een tocht voor het hele gezin (vanaf 4 jaar)


foto  Aernout Bouwman-Sie

Het vertrekpunt van deze tocht is bij de oude veerdam van Oostmahorn. Daar ligt het schip de ms Vriendschap van Waddenschipper.com op u te wachten, en neemt iedereen vervolgens mee voor een tochtje van ca 30 minuten over het ruime water van Nationaal park Lauwersmeer. Vanaf het schip heb je een prachtig uitzicht over het water. Uiteindelijk wordt er afgemeerd in de “Bantshoek” waar een gids/begeleider u vervolgens meeneemt voor een boeiende zwerftocht op Werelderfgoed Waddenzee. Hier heeft u gelegenheid om met eigen benen over de drooggevallen zeebodem te lopen en samen met de gids/begeleider te ontdekken dat de Waddenzeebodem veel en veel meer is dan zand en slik alleen.


Na ca 1,5 uur komt u terug bij het schip waar de Waddenschipper u de gelegenheid biedt om uw voeten weer een beetje schoon te spoelen, en vervolgens gaan we over het zoete water van het Lauwersmeer terug naar Oostmahorn.


Bij deze tocht heeft u wadloopschoenen en een korte broek nodig en wordt u ongeveer tot uw knieen nat. Neemt u daarom voor ná het wadlopen schone schoenen en sokken, alsmede een handdoek mee.

Wadloopschoenen kunt u ook huren bij Waddenschipper en deze zullen dan aan boord voor u klaar staan  Wanneer het weer wat frisser is, kijk dan vooral ook even bij onze kledingadviezen 

Een beetje slik is niet vies

Aflasten  / annuleren

Wanneer er door extreem slecht weer grote ricico's voor de pagasiers bestaan (veel onweer / windkracht 8 of meer) kan de Waddenschipper besluiten om de bestemming te wijzigen. Wanneer dit ook niet mogelijk is kunnen we u een andere datum aan bieden

Voor alle duidelijkheid, de tocht zal niet worden afgelast vanwege regen of lage temperaturen.Wees op tijd bij de boot want vanwege het getij kan niet worden gewacht op laatkomers!


Tijdsduur

Wadlopen: ca 1.5 uur

Varen + lopen ca 3 uur

Waar moet u zijn

Skanserwei Oostmahorn.

Parkeren bij Landal Esonstad

Kaartje van Oostmahorn kunt u vinden bij 'Contact'

Eten en drinken

Aan boord kan koffie, thee, frisdrank, alcohol tegen contante betaling worden gekocht en ook e.v.t. kleine versnaperingen; koek, snoep, soep en (broodje) warme worst.

Meenemen

  • regenjas en warme trui (bij slecht weer)
  • zonnebrandcreme (bij zonnig weer)
  • Goed passende (sport)schoenen met sokken of surfschoenen
  • korte broek
  • extra (onder)broek en handdoekje (deze kunnen tijdens wandeling aan boord blijven liggen)

Deze tocht gaat al door bij

minimaal 10 deelnemers

Schoenen huren

Heeft u zelf geen wadloopschoenen? Bij de Waddenschipper kunt u ook schoenen huren. Deze dient u vooraf te bestellen en te betalen.

(Wadloopschoen bij ons huren? Druk op de knop tocht boeken en/of wadloopschoenen huren op deze pagina)